Ford, Mustang

7 визуални разлики между Ford Mustang GT и Ecoboost

2016.11.11

 

GT и Ecoboost версиите на Mustang изглеждат почти идентични, но ако се вгледате по-добре ще откриете разликите...

Въпреки драстичните разлики под капака, Ecoboost и ‘GT’ V8 версиите на Ford Mustang изглеждат почти еднакво. Има причина да използваме думата „почти“. Ако се разгледат по-отблизо обаче, се вижда ясно, че двата модела имат дребни разлики. Ето най-значимите от тях:

1. Означенията

Да започнем с наистина очевидното: GT V8 има надпис 5.0 от всяка страна, докато Ecoboost няма. Трябва да се отбележи, че Ecoboost няма никакви означения. Нито цифрите 2.3, нито Ecoboost. Да не говорим пък за 5.0-литровата значка.

2. Задната емблема

Ако видите Mustang с култовото галопиращо конче отзад, то знайте, че това е Ecoboost. Докато версията V8 получава друга емблема – просто GT, ясно означаващо за какво става въпрос.

3. Решетката

Погледнете фронтално Ecoboost и V8 Mustang. Ще видите същия капак, бъмпер, същите фарове. Но има видима разлика в двете решетки. GT има вътрешна решетка от пластмаса, докато Ecoboost е с единичен блок тип пчелна пита.

4. Сплитерите

Докато все още гледаме отпред, може да забележим и това, че сплитерът е малко по-ниско при GT. Това е заради факта, че Европейските Mustang идват с допълнителен пакет познат като Performance Pack, докато моделите за Северна Америка също го имат, но в базовия модел.

5. Джантите

Тук нещата са малко по-сложни. Черните матирани джанти в ляво са от GT. Ако видите джанти с пет двойни спици (на снимката в средата) – това е Ecoboost. Но ако видите сребристи джанти от типа показан на снимката в ляво, то може да сте срещнали и GT и Ecoboost – тези джанти се предлагат като допълнителна опция и за двата модела.

Докато още говорим за колелата – и Ecoboost, и GT Mustang са обути с гуми Pirelli P Zero. Разликите са в това, че GT има 255 отпред / 275 отзад, докато Ecoboost върви с два чифта от по 255.

6. Ауспусите

Тук разликите са едва доловими, но не и за големите фенове на Mustang. Еcooboost версията вдясно включва фалшив накрайник с много по-тънки и остри ръбове отколкото изходящата тръба на V8.

7. Спирачните апарати

GT получава по-яки спирачки от двете страни, но разликите са по-очевидни отпред. Там има спирачни апарати с четири бутала, докато Ecoboost е с двубутални апарати оцветени в сиво и с червен надпис Brembo. Европейските GT имат дори по-големи шест-бутални спирачки, благодарение на стандартния Performance Pack споменат по-рано.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.