Audi

Чисто новото Audi A8 впечатлява с табло и куп технологии

2017.07.13

Вече може да разкрием повече детайли за доста промененото Audi A8, което може да се движи самостоятелно в задръствания със скорост до 50 км/ч.

Audi A8 най-накрая е тук, а технологиите в него правят старите мисии до космоса да изглеждат като не добре финансирани и лошо екипирани.

Вече можем да разкрием интересни неща за новия флагман в класа на седаните от Audi. Той се отличава със супер умно окачване, масажор за стъпалата и още куп нови неща. Стандартният вариант на A8 е 37 мм по-дълъг от предшественика си – 5172мм. Той широк 1945мм (4мм по-малко) и висок 1473 мм (13мм повече)

Под обвивката се среща микс от метали с преобладаващ алуминий, който съставя 58% от структурата на шасито. За направата на А8 са включени още стомана, магнезий и дори въглеродни нишки.

Интериорът е напълно променен и изглежда сякаш е изпреварил времето си с две поколения. Фокус в него са двата хоризонтално-ориентирани екрани, а аранжировката наподобява тази в съществуващите модели на Infinity. Много от контролерите са преместени именно там, включително тези за отопление и насочване на въздуха. Останалите са на традиционните си места, познати ни от виртуалния кокпит на Audi. Въпреки че не сме големи фенове на контролери за температурата върху сензитивен екран, трябва да се изчака и да се прецени дали това решение не е по-добро от традиционното.

Неприятното е, че доста от новите и най-интересни технологии са извън базовия пакет, въпреки че стартовата цена ще е около 80 хиляди евро. Съществуват 41 различни системи за подпомагане, като например „Автопилот за задръствания“, който поема напълно контрол върху автомобила при скорост до 50 км/ч.

Двигателите са два – 3.0-литров V6 бензинов агрегат с турбо и мощност 335 коня, и дизелов с мощност 282 к.с. В стандартното оборудване са осем-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. Допълнително може да се поръча спортен диференциал.

Предвижда се трети двигател за 2018 година – той ще е 4-литров V8 TDI с мощност 429 конски сили. Той ще замени стария 4.2-литров. Очаква се на по-късен етап пускането и на модел с 6-литров W12 – за цели 585 к.с.

Потвърден е и S8, който ще се задвижва от 4-литров турбо двигател. Той е същия като този на Porsche Panamera Turbo и ще разполага с 542 конски сили или 22 коня повече от старото S8. На някои пазари ще се предлага по-малко мощна версия на същия двигател за А8 – с 454 к.с.

Всички версии донякъде ще бъдат хибриди. Повечето ще бъдат „леки хибриди“ с технология за помощ на старта, изключваща двигателя при спускане и плавно намаление на скоростта. Флагманския хибрид ще осигурява пробег от 50 км изцяло на батерия и ще има възможност за безжично зареждане. Първите А8-ци ще се появят по пътищата тази есен.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.