Volvo

Новото Volvo XC40 е умалено XC90

2017.09.28

Оборудвано с най-съвременни технологии, XC40 взаимства много от своя изтънчен и по-голям събрат – ХС90.

Volvo представи подробна информация за чисто новия си малък SUV. Той ще е първия ползващ новия модулен дизайн на шасито и първия продаван с новата програма за поддръжка на шведската компания.

XC40 е малък XC90, отличаващ се не само визуално от по-големия си събрат. Има същия тъчскрийн интерфейс и 9-инчов екран, същото ниво на интеграция със смартфон, гласов контрол и всички други базови технологии. Новото попълнение ще бъде първото под шапката на Geely предлагано и с трицилиндров мотор.

При пускането на пазара ще се предлага в няколко варианта – с D4 дизелови двигатели или с Т5 бензинови. За няколко хиляди към базовата цена, клиентът ще получава куп екстри като отопляеми задни седалки, безжично зареждане на телефон, аудио от Harmon Kardon и др.

Бензиновият двигател с турбо (четири цилиндъра) ще има 243 конски сили и ще осигурява прилично добро ускорение. Само дето няма да се продава добре в Европа, заради сравнително големия му разход.

Дизеловият двигател с мощност 187 коня ще има по-малък разход, а по-късно ще бъдат пуснати и варианти D3 (148 к.с.), Т3 (154 к.с.) и Т4 (187 к.с.). Планиран е и хибриден модел, но за него се очаква тепърва повече информация. А трилитровият двигател вероятно ще бъде означен като Т2.

XC40 изпъква с богатото си технологично оборудване – типично за Volvo. Има сателитна навигация в стандартното оборудване, три USB порта и софтуер Volvo On Call позволяващ на собственика да отключва, заключва и дори стартира двигателя от разстояние – въпреки че последната екстра ще се предлага само за вариант с автоматични скорости.

Интересна добавка е дигиталното обслужване, подобно на програмата от преди 10 месеца стартирана от Volvo в Сан Франциско. Ще се предлага само на собственици на XC40 живеещи в рамките на магистрала М25 около Лондон. Те ще могат дистанционно да поръчват услуги като зареждане, обслужване, ремонт и дори почистване, а Volvo смята в бъдеще да разшири гамата от предлагани услуги. Това удоволствие обаче ще струва £629 на месец.

Всички обичайни системи за безопасност също са тук, отново в базовата цена. Моделът ще се предлага в три степени на оформление, съответстващи на останалата част от гамата на Volvo – Momentum, R-Design и Inscription. Всеки от тях ще може да се ъпгрейдва до версия Pro с допълнителни екстри.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.