Lamborghini

Lamborghini Aventador S Roadster ще развива скорост до 350 км/ч

2018.01.30

Lamborghini отново вдигна летвата с Aventador S – автомобил с мощност 730 конски сили.

Беше показан преди седмица, около изложението във Франфурт, и е базиран на Aventador S. Това означава по-мощна версия на автомобила с нормален атмосферен двигател V12 и система за задвижване на четири колела, способна да изпраща до 90% от въртящия момент към задните колела.

Форсира до 8500 оборота в минута, а постижението му от 0 до 100 км/ч е точно 3 секунди -. 0.1 сек по-слабо от купето заради допълнителните 50 кг тегло. Максималната скорост обаче е същата – 350 км/ч. Смяната на предавките се случва за 50 милисекунди, а спирането е също толкова бързо заради карбоново-керамичните спирачки монтирани зад 20-инчови джанти отпред и 21-инчови отзад.

Покривът е изрязан в специфичен за Lamborghini стил. Не само, че такъв липсва, но в задната част се вижда и Y-образен мост за двигателя преливащ към спойлера. Има възможност и за напълно прозрачни панели от двете страни, разкриващи напълно страхотния V12. Като стандартно оборудване се предлагат оцветен в основния цвят мост и карбонова решетка.

Двата махащи се твърди панела на покрива тежат по-малко от 6 кг, като те са свързани в леко изпъкнала форма с цел по-голямо пространство за пътниците. Има лесна система за закрепване и разглобяване, позволяваща съхранението им в багажното отделение в предната част на автомобила. Колата се предлага в няколко основни цвята, а стартовата цена е леко стряскаща - £251,462 или около 276,500 еuro.

Разбира се, човек може да свали малкия страничен прозорец за да чува още по-добре прекрасния V12 двигател, и да се наслаждава на някои измежду четирите режима: Страда, Спорт, Корса или Его, последният от които предлагащ пълни възможности за персонализация.

Доставките на автомобила ще започнат през Февруари месец следващата година.

Някъде в света на Lamborghini намери място и новината за Urus. Този голям и луксозен SUV-купе беше потвърден на изложението в Германия.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.