Need For Speed: какво трябва да знаете

2015.11.09

Искате ли да разберете повече за новата NFS? Постарахме се да съберем и да отговорим на някои от най-важните въпроси, които биха ви заинтригували.

Чакането беше дълго, но Need For Speed е вече тук. Успяхме да тестваме играта през изминалите дни и впечатленията са повече от позитивни. В тази статия решихме да отговорим на няколко въпроса, които може би феновете на поредицата биха искали да разберат. Ето ги и тях:

1. Може ли да се прави дрифт?

Да, можете. В гаража има огромен брой настройки, така че може да промените на практика всяка една настройка по колата си – от налягането на гумите, до аеродинамика, и всичко останало. Всяка една кола в играта може да се настрои за повече „дрифт“ или „сцепление“, като първото осигурява приплъзване на задницата. Дори и при колите с предно задвижване, ако преминете към настройка за пълен „дрифт“ ще постигнете желаните резултати с лекота.

2. Полицейските гонки подобни ли са като тези в Most Wanted?

В този Need for Speed полицейските преследвания са по-различни, тъй като нямате достъп до специални помощни средства, които да ви помогнат за да избягате от полицията. Преследването е директно – само вие и полицейските коли. Колко дълго може да продължи това? Понякога до 10 минути.

Полицейските коли са доста добре пресъздадени, като те са бързи в завоите и слаломират отлично между другите коли. Въпреки това може да ги заблудите – влизане в бензиностанция и няколко лъжливи маневри ще ги разколебае и ще имате известна преднина.

3. Как е пистата? Изглежда доста пуста на всички видеота

Картата е доста готина, но не е толкова огромна. Що се касае до трафика – той също не е голям. Понякога е разочароващо, че каране с 300 по магистралата не е толкова натоварващо, колкото е в действителност. Шансовете да се стигне до катастрофа са минимални, поради малкия трафик, и защото дори и да срещнете кола на пътя вие много лесно може да я заобиколите.

4. Има ли опция за ръчни предавки?

Не.. все още не. Първоначалният замисъл на играта е бил тя да бъде само автоматик. След като създателите виждат, че има голям интерес от страна на феновете към ръчното превключване, EA решават да добавят тази опция към играта с ъпдейт, който се очаква да пристигне в близко бъдеще.

Преди да почнете да играете на NFS трябва да знаете – ако сте фенове на ръчните скорости и искате по-голямо удоволствие, ще трябва да чакате този предстоящ ъпдейт, а дотогава всичко е автоматик.

5. Коя игра а по-добра – NFS или Forza Horizon?

Това вече е един много сложен въпрос, защото и двете заглавия са страхотни, но и доста различни по своята същност. Бихме изтъкнали Forza като играта със съвсем леко предимство що се отнася до чувство за скорост и управление на колите. Що се отнася до графика, то предимството е за Need for Speed – защото играта се чувства по-жива.

6. Какво е нивото на персонализация в играта?

Налични са доста опции, които могат да бъдат персонализирани – но не бихме казали, че са чак толкова огромен брой. Зависи от конкретната кола – например AE86 има доста възможности, но при S15 те са значително по-малък брой. Това е странно, тъй като втората кола е една от най-подходящите за промени в реалния свят. Надяваме се, че тези недостатъци ще бъдат премахнати в близко бъдеще.

7. Ченгетата подгонват ли ви дори само при преминаване покрай тях, без да правите нищо непозволено?

Не, това не се случва, което е просто чудесно. Стига да не карате прекалено бързо, да преминавате на червен светофар, да правите дрифт и да въртите гуми... те ще ви оставят на спокойствие.

Това е добре, защото ще може да минавате през градовете с ниска скорост и да се любувате на гледките наоколо, без страх, че момчетата в синьо ще ви подгонят.

8. Опонентите

Опонентите са просто ужасни, ако трябва да сме честни. Те изглеждат така, че сякаш са завързани с ластик за вас и ако намалите те правят същото докато не ги настигнете. Ще откриете и някои странно бавни коли, които са се озовали пред вас.... Те могат да бъдат изпреварени дори с 50 км на магистралата... странна работа. Добавете към всичко това и не толкова добрия контрол и сцепление и ще разберете защо тези игри не са за всеки.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.