Porsche

Това класическо 911 доказва, че цените на Porsche станаха твърде високи

2019.07.31

Може да е с доста нисък пробег, да е поддържана добре и освежена, но е необяснимо, че цената на това „обикновено“ Porsche 911 S от 1973 година е толкова висока

Цените на Porsche 911 втора ръка по традиция са доста високи, особено ако се касае за някой рядък специален модел. Този екземпляр обаче не е нищо специално, а цената му е по-висока от тази на чисто ново 911 Turbo S с всички екстри.

Колата е с лява дирекция, а двигателят и е 2341cc с въздушно охлаждане. В Ebay.co.uk се продава за сериозните £174,995 или около 410 хиляди евро. Продавачите, Fast-Classics, твърдят, че това е изцяло реставриран от нулата автомобил, който е в безупречно състояние. А каква е другата причина да е толкова скъп? Очевидно е с пробег от едва 1464 мили или 2356 км.

Всичко оригинално сложено от Porsche си е на мястото, включително класическите гуми Michelin XWX. Двигателят също е напълно обновен.

За завишената цена не може да се вини и френската компания Special Auto, която е преработила оригиналното радио и е осигурила възможност за свързване на iPod. Все пак тази промяна, и дори подобрените седалки спрямо оригинала не могат да оправдаят силно завишената цена от 410 хиляди евро.

А причината за толкова ниския пробег на возилото се крие в предишния и собственик - Porsche Paris. Очевидно, колата е доставена нова във френската столица и е останала там до 2014 година, въпреки че са регистрирани няколко промени в собствеността без тя да е напускала шоурума.

Купена е от британец през юни 2014 година, като преди това е била щателно обследвана от експерт, чийто доклад за жалост не е наличен.

Компанията възстановител се грижи за колата от самото и пристигане във Великобритания, подобрявайки няколкото дребни грешки на оригинала. Но цената е настина нереално висока за подобен автомобил. Явно цените на класическите модели на Porsche са тръгнали сериозно нагоре, а доказателство за това е и 1973 Carrera RS 2.7s, която се продава за £800,000.

Какво мислите за подобни цифри?

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.