7 от най-добрите изживявания след покупка на първа кола

2016.09.27

 

Независимо дали колата е произведена преди десетилетие или е нова, невероятните емоции които ви дава винаги са едни и същи.

Първата кола е много важна за всеки фен на автомобилите. Тя е старта на всичко, затова е нещо много специално. Ако все още търсите тази кола, то ето какво може да ви достави тя. Ако вече притежавате возило, и то от дълги години, то прочетете за някои от най-добрите моменти от началото на шофьорската ви кариера.

Шофиране без никаква конкретна причина

Карането на автомобил е страхотно изживяване за всеки нов водач след покупката на първата кола. След всички тези години като пътник, най-накрая скучното чувство при седене на пасажерската седалка е само неприятен спомен. Сега е време да правите каквото искате.

Не е нужно да притежавате Ферари за да карате с удоволствие и без причина. Първата ви кола със сигурност ще ви накара да излезете на пътя и просто да карате на където ви видят очите.

Ремонт на нещо, което наистина притежавате

Като фенове на автомобилите, повечето от вас сигурно обичат да наведат глава под капака. Чувството обаче не е същото, ако колата е на роднина или приятел. По тази причина, първия път когато хванете гаечен ключ и отворите капака на вашата кола е специален. Осъзнаването на факта, че може да направите каквото си искате, защото колата е ваша е невероятно удовлетворяващо, а първото му проявление е под формата на покупка на различни части и аксесоари.

Возене на приятели като такси

Хората често се оплакват, че приятели ги ползват като такси. Попитайте обаче някой фен току що закупил първата си кола дали би ви закарал до някъде и ще получите положителен отговор още преди да сте завършили изречението.

Обикалянето с първата кола и приятели насам натам е предпоставка за добре прекарано време. Ако прекарате цялото лято в грижи за MR2 и обикаляте с приятели – това е пълна противоположност на скуката.

Дълги пътешествия

Когато се сдобиете с първото возило вие ставате куриера на семейството. Наложи ли се някой да отиде с кола до дадено място – вие сте човека. Първото излизане извън града обаче е специално изживяване. На първо място вие сте ентусиазирани заради самото шофиране. След това идва чувството на отговорност и готовност за излизане извън обичайните за вас маршрути.

Това е и фантастична възможност да опознаете по-добре колата за да я обикнете още по-силно. Ще се учите много бързо, а всеки тон от двигателя ще се запечатва в съзнанието ви. Постепенно ще опознаете колата и отвътре.

Влагане на пари в нещо, което наистина обичате

Смята се, че автомобилът е втората най-скъпа покупка, която човек прави в живота си. Но за запалените по автомобилите, цената е още по-висока. Не само за покупката на возилото, но и за всички подобрения, ремонти и части през годините.

Това може и да изглежда като недостатък, но чувството че парите ви отиват за нещо, което наистина харесвате не може да се сравни с нищо друго. Осъзнавате че харчите за колата твърде много и трябва да спестявате повече, но тези джанти ще паснат идеално! Изкушението е твърде голямо.

Излизане на среща

Не се нуждаете непременно от автомобил за да може да излезете на среща, но чувството да се появите в собствена кола е специално. Със сигурност малкия Golf няма да блесне пред Corvette и Viper, но на вас не ви пука. Вие сте на вън с колата си, а с времето може да я подобрите до степен в която хората няма да я игнорират, а ще я гледат с интерес.

Справяне с проблемите

Освен ако нямате чисто нова кола, шансовете нещо в нея да не е наред са много големи. Мечтата за нова Supra Turbo е разбита от високата цена и всички разходи за поддръжка и застраховки. Това не означава, че не може да поддържате старата си кола в добра форма.

Със сигурност първо леко ще се изнервите, защото тя не е перфектна, но с времето ще се научите да обичате характера и заедно с всичките дребни и по-големи недостатъци.

Независимо какъв автомобил планирате на купите, първите коли ни научават на важни уроци за това как да бъдем истински фенове. Няма значение какви проблеми възникват - в края на деня ние сме щастливи от притежаването на собствен автомобил.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.