Tesla

Tesla Model 3 ще има по-бърза версия през 2018

2017.08.04

Едва ли може да обвиним Tesla, че Model 3 е бавна кола, дори и ако говорим за най-базовата и конфигурация. Все пак Елън Мъск обяви пускането на по-бърза версия през следващата година.

Tesla вече работи по бърза версия, флагман от гамата Model 3. Според вътрешни източници, първите бройки от тази кола ще излязат от фабриката през 2018 година.

Auto Express твърди, че Мъск е одобрил означението 'Р' за перформанс версията на 3. Все още липсват каквито и да било детайли за Model 3P, но можем да предполагаме, че колата ще получи допълнителна мощност, задвижване на всички колела и по-големи батерии.

Към момента, клиентите могат да избират между два варианта на Model 3. Стандартният модел ускорява до 96 км/ч за 5.6 секунди и има пробег от 350 км с едно зареждане на батериите. По-напомпаният модел ускорява за 5.1 секунди и може да измине 500 км с едно зареждане. Максималната му скорост е 225 км/ч.

Бъдещата перформанс версия на Model 3 със сигурност ще свали постижението до под 5 секунди.

Главната задача пред Tesla за тази година е бързо разширяване на производството на модела с цел максимално задоволяване на търсенето и изпълнението на всички предварителни заявки. Плановете са амбициозни, защото се предвижда производството на половин милион коли на година до 2018. Ще видим какво ще стане...

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.