Произход на четири популярни модификации на автомобила

2016.10.22

 

Модата се заражда и отмира. В историята на автомобилостроенето се срещат какви ли не чудатости и тенденции. Ето четири дизайнерски решения и техния произход:

 

Жълти светлини

Жълтите предни светлини (обикновено под форма на оттенък или жълти HID) произлизат от автомобилните състезания.

Идеята се заражда във Франция – в GT надпреварите. Първоначалният замисъл е гарантиране на по-малко отблясъци и разграничени на по-бързите GT модели през нощта.

Отрицателен камбер

Отрицателен камбер е популярна модификация сред градските коли. При нея се нарушава представянето заради намалената контактна площ, но произходът и е свързан именно с перформанс моделите. Лек отрицателен камбер се ползва в състезанията, а теорията зад това решение се базира на увеличената контактна площ в завоите. Тъй като теглото се премества от едната към другата страна на колата, гумата получава по-добре сцепление в завоите.

Фарове с тиксо

Тиксо във форма на Х на предните фарове е още една популярна модификация с произход от състезанията. Залепването на фаровете е заради безопасност при удар. По този начин се намалява вероятността от разпръскване на стъклото по пистата и попадането му под други автомобили.

Огромни гуми

Широките гуми са популярни както сред перформанс моделите, така и сред обикновените фенове, които ги ползват с цел по-добра визия. Тенденцията става особено популярна в Америка през 70-те, по времето на мускулестите автомобили. Очевидно, поставянето на по-широки гуми има положително влияние и върху представянето.

 

Източник: Car Throttle

 

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.