Polestar

Polestar ще имат собствена електрическа кола до края на годината

2017.06.16

Съвсем изненадващо, перформанс подразделението на Volvo беше „повишено“ до реален производител на автомобили благодарение на компанията-майка Geely. По този начин, шведите ще имат своя версия на AMG...

Polestar ще развива нова гама от високоскоростни електрически автомобили и първите модели ще се появят само след няколко месеца.

Според Auto Express, компанията собственик на Volvo – китайците Geely – ще ползват името Polestar и технологиите развивани от тях за новия бранд, който се надяват да превърнат в електрически еквивалент на AMG за Mercedes. Направо ще скачат в дълбоките води...

Автомобилите Polestar ще ползват архитектурата на Volvo SPA и компактната модулна архитектура CMA – двете в основата на последното Volvo XC60 и модели от серия 90. Най-вероятно колите ще се правят и в същите заводи.

Все още не знаем нищо за „Шведския AMG”, така че можем единствено да гадаем. Залагаме на хечбек или седан със среден размер, базиран на платформата на XC60. Изглежда основната работа вече е свършена и компанията трябва само да адаптира шасито към електрическата задвижваща система. Логично е Polestar да започне от средните по размер автомобили, с което да се опита да си спечели по-голяма фенска маса.

Geely явно обичат марката Polestar, защото не само ще я превърнат в отделен производител, но и ще я ползват като флагман в опита си да навлязат по-сериозно в мотоспорта и перформанс автомобилите. Цялата работа ще продължава да се върши в Гьотеборг, Швеция, с цел по-добра координация с Volvo.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.