Малка британска компания получава £2 милиона за разработване на хибридна спортна кола

2019.07.31

Great British Sports Cars, компания базирана в Броутън, има само един модел базиран на шаси на Caterham, предлагащо се с почти всеки двигател наличен на пазара. Финансова инжекция може да доведе до проектирането на втори автомобил – този път с хибриден бензиново-електрически двигател.

Малката компания работеща с автомобили на Caterham получи над 2 милиона британски лири за разработването на олекотена спортна кола с хибриден двигател.

Great British Sports Cars (GBSC) ще бъде финансирана от правителството на Великобритания като част от програма за насърчаване на нови и авангардни технологии. Сумата от 2.1 милиона ще помогне доста на компанията за дизайна и тестване на хибридна версия на тяхната спортна кола наречена просто Seven. GBSC се цели в пробег от близо 200 км с едно зареждане на батерията и движение без ползването на бензиновия двигател.

Към момента компанията работи по прототип на новия автомобил с поръчкова рамка позволяваща на двигателя да бъде монтиран по-близо до водача с цел по-добро разпределение на теглото.

GBSC може да инсталира една дузина двигатели в прототипа – подходящо е всичко от Pinto до стария Ford Crossflow, та дори и двигателя F20C от Honda S2000. Има възможност и за ползване на бензинови двигатели, V6 и дори роторни агрегати. Нямаме търпение да видим финалния продукт, защото самата идея за лека и бърза хибридна кола звучи страхотно.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.