BMW

MEGAPARTS тества новото BMW i7

2023.05.30

 

Както казваме в MEGAPARTS:  "Ние инвестираме в нашето развитие днес, за да осигурим екологично бъдеще за всички утре".

 

Наблюдаваме всяка иновация в автомобилостроенето и решихме да се спрем на новата изцяло електрическа лимузина от БМВ, а именно моделът i7, за да направим анализ, както на автомобила, така и на технологиите в него.

Времето да се разкомплектоват такива автомобили в нашите центрове е все по-близо и затова експертното запознаване и оценка на този иновативен автомобил е от особено значение за нас. Също е важно и да дадем на нашите клиенти информация, която да е обективна и достатъчно полезна за всеки един наш потребител.

BMW i7 е електрически автомобил от висок клас, който може да предложи значителни ползи за околната среда. Тъй като той използва електрическа енергия и не произвежда вредни емисии на въглероден диоксид (CO2), който е главният газ, причиняващ изменението на климата. Това е положителна промяна в сравнение с конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене, които представляват значителен източник на замърсяване на въздуха.

Освен това, BMW i7 разполага с множество нововъведения, които могат да увеличат ефективността на автомобила и да намалят въздействието му върху околната среда. Например, автомобилът използва технологии за автопилот, които могат да намалят разхода на енергия и да подобрят безопасността на движение.

 

Тук най-интересното за нас беше наличието на изкуствен интелект, който може да подобри ефективността на автомобила, като оптимизира разхода на електрическа енергия и намалява неговото въздействие върху околната среда. Този интелект може да се използва и за да помогне на шофьора да кара по-ефективно и да постигне по-добро качество на въздуха, който вдишваме.

Важно е да се има предвид, че въздействието на BMW i7 върху околната среда зависи не само от самия автомобил, но и от това как се произвежда електроенергията, която използва, за да се зарежда. Ако енергията е произведена от въглищни централи или други замърсители, ефектът от електрическия автомобил може да бъде сериозно ограничен.

Въпреки това, ако енергията е произведена от възобновяеми източници като слънчеви или вятърни, тогава BMW i7 може да предложи значително по-голяма полза за околната среда.

След като BMW i7 излезе от употреба, разкомплектоването му може да бъде важен процес за опазване на околната среда. При правилното разкомплектоване на компонентите на автомобила, те могат да бъдат рециклирани и използвани отново, което може да намали нуждата от добив на суровини и да намали замърсяването на околната среда. Тоест можем да заключим, че при този тип автомобили значително по-голям брой от техните компоненти ще могат да се използват повторно. Технологиите, използвани в BMW i7, могат да бъдат прехвърлени и използвани в други области, което може да подобри ефективността на тези области и да намали въздействието им върху околната среда.

BMW i7 е електрически автомобил, който се различава от конвенционалните автомобили с мотори с вътрешно горене. Вместо това, той е задвижван от два електрически мотора, разположени на предния и задния мост, като общата мощност е 516 к.с. Това го прави изключително бърз, способен да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и да достигне максимална скорост от 225 км/ч. Тези два електромотора ще могат дълго да бъдат в употреба, дори и след излизането от употреба на самия автомобил и разбира се ще могат да се продават като годни за употреба авточасти.

 

Батерията е с капацитет от 105 киловатчаса (кВч). Това позволява на автомобила да измине до 580 км. с едно зареждане според протокола за измерване на разхода на гориво и емисиите на европейската комисия (WLTP). Зареждането на батерията може да се извършва със скорост до 200 kWh на бързо зарядно устройство, което означава, че колата може да се зареди до 80% за около 35 минути.

 

BMW i7 също е оборудван с множество екстри, които го правят много удобен и функционален автомобил. Разбира се, все пак става дума за лимузина.

Технологиите, използвани в BMW i7, включват и напредничави иновации като например:

 

Изкуствен интелект, който може да оптимизира разхода на електрическа енергия на автомобила и да предоставя персонализирани препоръки за оптимизиране на пътуванията.

Автоматизирана система за управление на енергията, която може да оптимизира използването на електрическата енергия на автомобила в реално време, за да се намали разходът.

Продуктовата концепция на BMW i7 е насочена към намаляване на въздействието на автомобила върху околната среда, като например използването на устойчиви материали за производството му. Това включва използването на рециклирани материали като алуминий, стъкло и пластмаса, както и възможността за рециклиране на голяма част от компонентите на автомобила в края на жизнения му цикъл.

BMW i7 е проектиран да бъде луксозен и високотехнологичен автомобил, който да отговаря на високите стандарти на марката BMW и да предлага удобство и функционалност на своите потребители. Този автомобил е предназначен за клиенти, които ценят иновациите и високите технологии, както и тези, които искат да минимизират въздействието на автомобила им върху околната среда. Най-забележителните екоматериали, използвани за изграждането на BMW i7, включват устойчиво произведен алуминий и карбонови влакна. Алуминиевият корпус на колата е изработен от 50% рециклиран алуминий, който е произведен с помощта на водно електричество, като по този начин се намалява въглеродният отпечатък на производството на колата. BMW i7 използва също така карбонови влакна, които са 30% по-леки от стандартните материали, използвани в автомобилната индустрия. Тези материали намаляват общото тегло на автомобила и по този начин намаляват консумацията на енергия, като в същото време подобряват производителността на колата. Освен тези екоматериали, BMW i7 разполага и с множество иновативни функции, които намаляват вредното въздействие на автомобила върху околната среда. Колата е оборудвана с най-новата технология за батерии, която я прави напълно електрическо превозно средство. BMW i7 има възможност да измине до 580 километра с едно зареждане, като по този начин еднозначно показва, че електрическите превозни средства могат да бъдат използвани и за по-дълги пътувания. В заключение, BMW i7 е перфектен пример за това как съвременните технологии и екоматериалите могат да бъдат комбинирани за създаване на автомобили, които не само са екологично чисти, но и са изключително функционални и елегантни. Този модел лимузина на BMW показва, че в автомобилната индустрия съществува нарастваща тенденция за използване на екоматериали и технологии, които намаляват негативното въздействие върху околната среда.

Като цяло, BMW i7 е конкурентен високотехнологичен автомобил, който съчетава мощност, ефективност и комфорт, за да осигури висококачествено шофиране и пътуване. Този автомобил със сигурност би могъл да задоволи нуждите на хора, които търсят лукс и високотехнологични функции в своята кола.

Проектирането на BMW i7 е резултат на многогодишните усилия на екип от инженери и дизайнери на BMW, които работят в отдела за развойна дейност на компанията.   

BMW i7 е част от серията "i" на BMW, която включва и други електрически и хибридни модели.

 

Концепцията на серията "i" е основана на усилията на BMW да създаде автомобили, които са не само високотехнологични и екологични, но също така и привлекателни за шофьорите и пътниците. За да постигне това, BMW използва различни иновативни технологии и материали, които да намалят въздействието на автомобилите върху околната среда и да увеличат ефективността на пътуване.

 

Така че можем да кажем, че идеята за BMW i7 и серията "i" идва от желанието на BMW да създаде екологично приятелски автомобили, които също да отговарят на високите стандарти за производителност и дизайн на компанията. MEGAPARTS от своя страна, със своята лидерска позиция на пазара за авточасти, се ориентира в бъдеще, че включително електромобилите като BMW i7 ще бъдат добра суровина, когато времето им настъпи, и от баварската поточна линия жизненият им цикъл ще бъде завършен в поточната линия на MEGAPARTS, където се разкомплектоват автомобили, за да дадат повторен живот на други. Това се постига само чрез рециклиране, рефабрикуване и продажба на употребявани авточасти на пазара за резервни части. Това е най-полезната практика, която може да помогне да се намали отпадъчното количество, а също и разходите за ремонт и поддръжка на автомобилите.

 

По време на теста:

 

При преминаването на колата през тестовия ни път, открихме, че BMW i7 е изключително удобен и приятен за шофиране. Колата се движи гладко и е тиха дори при по-високи скорости. Технологията за автономно шофиране, наречена BMW Driving Assistant Professional, е наистина впечатляваща и прави пътуването още по-лесно и удобно за шофьора.

Но не само шофьорът се наслаждава на комфорта в BMW i7. Пътниците на задните седалки имат много място и комфорт за пътуване.

Като цяло, тестването на BMW i7 ни даде възможност да усетим луксозен и екологичен автомобил, който в същото време е много технологичен и комфортен за шофиране. С удоволствие можем да препоръчаме този автомобил на хората, които търсят най-новите технологии, комфорт и екологичност в своята кола.

Самият BMW i7 разполага с множество екстри, които могат да бъдат добавени към автомобила за още по-изключително преживяване. Една от най-важните характеристики на този автомобил е мощността му. Със своите 516 к.с., BMW i7 е способен да достигне скорост от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди, като е лесно да се ускорява и по време на движение на автомобила на пътя.

Изкуственият интелект (AI) на BMW i7 е високо развит и може да бъде използван за множество функции. AI може да анализира и предлага маршрути, които са оптимални за презареждане на автомобила, като също така може да предвиди трафик и да предложи алтернативни маршрути, за да се избегнат забавянията. AI може също така да бъде използван, за да управлява функциите на автомобила, като например климатик и звуковата система, като така се осигурява комфортна и лесна за управление среда в автомобила.

BMW i7 предлага и богат избор от екстри като например система за масаж на седалките, система за мултимедия, която включва безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto, аудио система от висок клас и голям брой системи за сигурност. Всички тези екстри допринасят за още по-голямо удобство и комфорт, като правят шофирането с BMW i7 истинско удоволствие. Ние от MEGAPARTS все пак ще сме напълно доволни, когато видим този автомобил в поточната ни линия за разглобяване, разбира се, когато дойде времето, ние ще се погрижим да завършим зеления цикъл на този еко автомобил. 

 MEGAPARTS ©

 

 

 

 • Експресна доставка

  Експресна доставка

  Доставяме до всяка точка на България.

 • Нови части всеки ден

  Нови части всеки ден

  Ежедневно зареждаме нова стока.

 • Проверено качество

  Проверено качество

  Авточасти с гаранция.

 • Право на връщане

  Право на връщане

  14 дни на право на връщане на всяка поръчка.